Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Leczo z cukinii Agnieszki

Jak tylko zaczyna się sezon na cukinie nieodzownie do mojego domu wkracza to warzywo w każdej postaci i prawie każdym daniu.
Uwielbiam przyrządzać cukinie, bo zawsze potrawy wychodzą smaczne i niezwykle zdrowe. To wdzięczne warzywo z pomocą odrobiny pomidorów, lub koncentratu pomidorowego, cebuli, i przypraw: czosnku, , bazylii, natka  pietruszki, oliwy z oliwek sprawia, że cała potrawa jest bardzo prosta w sporządzeniu i jednocześnie niezwykle pożywna i smaczna.

Składniki:

  • młoda cukinia
  • 2 łyżki oleju
  • kiełbaska
  • cebula
  • bazylia
  • pieprz
  • sól

    Moje przygotowanie:
    Cukinie umyć, odciąć końce,  pokroić w grube kosteczki. W garnku rozgrzać olej, przysmażyć cebule, włożyć kiełbaskę pokrojoną w małe kosteczki, następnie cukinie zagotować, dodać soli, pieprzu, natkę pietruszki, dla lubiących mocniejszy smak polecam dodatkowo dodać czosnku.

    Potrawa jest gęsta, aromatyczna i bardzo warzywna.
    Życzę smacznego

    Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez Agnieszka Kania

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *