Składniki:
- 1 ½ szkl. kulek wyciętych z arbuza
- 20 dag kiełbasy szynkowej
- 15 dag sera edamskiego
- 1 szkl. ryżu ugotowanego
- ½ puszki kukurydzy
- 1 czerwona cebula
- 2 owoce kiwi
- 4 plastry ananasa z puszki
Sos:
- 1 słoik majonezu
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka soku z cytryny
- cukier
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Obrane kiwi zalać wrzątkiem i gotować około 2 minut po czym go odsączyć i odstawić do ostygnięcia.
Następnie ananas, kiełbasę, cer, cebulę oraz kiwi pokroić w kostkę.
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą dodając kulki z arbuza oraz pozostałe składniki.
Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać i polać nim sałatkę.