Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka ryżowa z krewetkami

Składniki:

  • 1 ½ szkl. ugotowanego ryżu
  • 1 puszka krewetek w sosie własnym
  • ½ szkl. pokrojonych rzodkiewek
  • 1 łyżka pokrojonej czerwonej cebuli
  • ½ szkl. żółtej papryki pokrojonej w kostkę
  • szczypiorek
  • koperek
  • sól
  • pieprz

    Sos:

  • 2/3 szkl. majonezu
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:

  1. Składniki podane na sos dokładnie ze sobą wymieszać.
    Następnie ryż wymieszać z krewetkami odsączonymi z zalewy, rzodkiewką, cebulą oraz papryką.
    Wszystkie wymieszać, dodając jeszcze  posiekany koperek i szczypiorek.
    Przed podaniem polać sosem.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *