Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z fasolką i groszkiem

Składniki:

  • 10 dag fasolki szparagowej
  • 10 dag zielonego groszku
  • 15 dag selera korzeniowego
  • 2 marchewki
  • 1 kalafior
  • 1 pomidor
  • 1 łyżka przyprawy do sałatek
  • 1 mały słoik majonezu
  • sól
  • pieprz

    Sposób wykonania:
    Wszystkie warzywa oprócz pomidora ugotować oddzielnie w osolonej wodzie.   
    Następnie pomidora pokroić w cząstki, marchewkę i seler w kostkę, kalafiora podzielić na różyczki a jajka pokroić w ósemki.
    Wszystkie warzywa wymieszać ze sobą, doprawić do smaku przyprawą do sałatek, solą oraz pieprzem.
    Polać majonezem, lekko przemieszać i udekorować kaparami oraz jajkami.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *