Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka buraków, ogórka i marchewki

Składniki:

  • 150 g ugotowanego mięsa z dziczyzny
  • 200 g ogórków konserwowych
  • 1 burak
  • 1 seler
  • 1 marchewka
  • 1 ziemniak
  • 4 łyżki majonezu
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Mięso oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałki.
    Następnie marchewkę, seler, ziemniak i buraka ugotować po czym pokroić je w kostkę.
    W między czasie ogórki pokroić w plasterki.
    Wszystkie składniki wymieszać ze sobą i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem polać majonezem i udekorować natką pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *