Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sałatka z jabłka, pomarańczy i szynki

Składniki:

  • 120 g gotowanego mięsa z kury
  • 1 jabłko
  • 1 pomarańcza
  • 75 dag chudej szynki
  • 1 ziemniak
  • 1 ogórek
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki majonezu
  • 75 g żółtego sera
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Sposób wykonania:

  1. Ziemianka ugotować po czym odcedzić, obrać i pokroić w słupki.
    W między czasie resztę składników również pokroić słupki i wszystkie połączyć ze sobą.
    Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.
    Przed podaniem polać majonezem wymieszanym ze śmietaną i posypać startym żółtym serem i posiekaną natka pietruszki.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *