Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pulpety w sosie z szynką i pieczarkami

Składniki:

  • ½ kg mielonego mięsa z indyka
  • ½ szkl. bułki tartej
  • 2 jajka
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • mąka
  • przyprawa do grosa
  • olej

    Sos:

  • 50 dag pieczarek
  • cebula
  • 15 dag szynki
  • 2 kiszone ogórki
  • 1,5 łyżek przecieru pomidorowego
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • vegeta
  • pieprz
  • słodka i ostra papryka
     

Sposób wykonania:

  1. Do mięsa dodać namoczoną i odciśniętą z wody bułkę, jajka oraz rozgnieciony czosnek.
    Całość dokładnie wyrobić i doprawić do smaku solą, pieprzem oraz przyprawą do gyrosa.
    Z powstałej masy uformować pulpety, które obtoczyć w mące i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie cebule pokrojoną w talarki udusić na rozgrzanym tłuszczu, wówczas doprawić ja do smaku solą i dodać pieczarki pokrojone w plasterki, razem smażyć.
    Następnie przełożyć je do garnka a na taje samej patelni przesmażyć szynkę pokrojoną w kostkę i również przełożyć do garnka z pieczarkami.
    Podlać całość 1 l wody i fot powadzić do wrzenia, wówczas dodać przecier oraz pokrojone ogórki.
    Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku .
    Na sam koniec można zagęścić sos mąką  wymieszaną z  odrobiną wody.
    Pulpety polać przed podaniem sosem.
     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *