Składniki: 80 dkg piersi indyka sól, pieprz do smaku Marynata: 5 łyżek oleju 1 ½ łyżki sosu sojowego łyżeczka papryki łyżeczka imbiru Sposób wykonania: Umyte, osuszone mięso pokroić w plastry , z każdego wykroić po 2 medaliony. Każdy zbić lekko tłuczkiem, natrzeć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać. Marynatą posmarować mięso, owinąć w folię…
Tag: indycze
Listy
Pierś indyka w miodzie
by Kasia Polak • • 0 Comments
Składniki: 800 g piersi indyka 2 łyżki miodu 2 łyżeczki soku z cytryny sól pieprz 3 łyżki masła Sposób wykonania: Piersi indyka oprószyć solą oraz pieprzem po czym wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na około 30 minut. Po tym czasie posmarować mięso miodem wymieszanym z sokiem z cytryny i masłem. Ponownie wstawić do…
Listy
Pieczeń z indyka na zimno
by Justyna Kołodziejczyk • • 0 Comments
Składniki: 800g piersi z indyka 2 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oprószyć solą oraz pieprzem po czym przełożyć go do brytfanny. Następnie polać jeszcze całość roztopionym masłem i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec około 1 godziny. W trakcie podlewać mięso odrobiną wody. Po upieczeniu zawinąć mięso w folie aluminiową…
Listy
Filet z indyka duszony w warzywach
by Iwona Podgórna • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg filetu z indyka 1 marchewka 1 cebula 1 mały lub część dużego selera 2 łyżki oleju 3 łyżki śmietany kremowej – alternatywnie 1 szklanka wody lub bulionu mięsnego sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone mięso pokroić na plastry, przyprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, obrumienić na nim plastry mięsa…