Miał być pstrąg troszkę inaczej: pstrąga sprawić, zostawić głowę. Wetrzeć zioła (koleżanka, która podała mi ten przepis naciera pstrąga gotową przyprawą do ryb). Do brzucha włożyć nadzienie z masy makowej takiej do makowca, może być gotowa z puszki, można dodać różne bakalie: orzechy, migdały, skórkę pomarańczową, zawinąć w folię i upiec w piekarniku (piec krótko, ryba szybko 'dochodzi’). Inne farsze: – podduszone jabłka z majerankiem, – grzyby podduszone z cebulą (podobno prawdziwki są rewelacyjne). Jest to przepis nie sprawdzony przeze mnie, ale podała mi go osoba, która jest dla mnie autorytetem kulinarnym, wierzę jej na słowo. Jeśli zrobię i sprawdzę, nie omieszkam "uprzejmie donieść". Smacznego. Bazylia
Nowa odsłona popularnego portalu z przepisami kulinarnymi