Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Warzywa

Torcik ziemniaczany

Składniki: 80 dag ziemniaków cebula 50 dag pieczarek 5 dag masła 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki 2 łyżki gęstej śmietany sól pieprz Sposób wykonania: Ziemniaki obrać po czym gotować około 15 minut. W między czasie pokrojone cebule i pieczarki podsmażyć na ½ rozgrzanego masła. Następnie do pieczarek dodać śmietanę, posiekane jajka oraz ½ natki…

Faszerowana kalarepa

  Składniki :(na 2 osoby): 2 kalarepy 80 g piersi z indyka lub cielęciny 0,5 bułki ( najlepiej razowej ale może być również i biała ) 7-8 łyżek śmietany ( 15 lub 18%) oliwa z oliwek sól, pieprz, zioła (świeże i suszone) Sposób wykonania: Kalarepy umyć i wydrążyć. Bułkę namoczyć w wodzie, (zaczekać aż zmięknie,…

Kartoflanka berlińska

Składniki: 1/2 kg. ziemniaków 20 dag. wędzonego boczku ze skórą 3 cebule łyżka majeranku marchewka kawałek selera por 5 szklanek bulionu łyżka oleju sól pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Pokrojone w kostkę cebule zeszklić na oleju. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki chwilę smażyć i przełożyć do garnka. Dodać skórę z boczku i pozostałe umyte i pokrojone…