Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Faszerowana kalarepa

 
Składniki :(na 2 osoby):

  • 2 kalarepy
  • 80 g piersi z indyka lub cielęciny
  • 0,5 bułki ( najlepiej razowej ale może być również i biała )
  • 7-8 łyżek śmietany ( 15 lub 18%)
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz, zioła (świeże i suszone)

    Sposób wykonania:

    1. Kalarepy umyć i wydrążyć.
      Bułkę namoczyć w wodzie, (zaczekać aż zmięknie, a następnie odsączyć).
      Następnie, ugotować wydrążone części w wodzie. ( Wodę przed gotowaniem posolić ).
      Ugotowane części wyjąć i zemleć z mięsem z indyka lub cielęciną, dodać bułkę, sól, świeże zioła (może być również koperek lub pietruszka) i pieprz.
      Wszystko dobrze wymieszać.
      Napełnić tym "farszem" kalarepy.
      Rozgrzać piekarnik do t 150˚C
      Naczynie do wypiekania posmarować oliwą.
      Kalarepy ułożyć na naczyniu.
      Dodać do śmietany niewielką ilość wody, zioła, 2 łyżeczki oliwy z oliwek ( może być rozmaryn lub bazylia ).
      Kalarepy polać śmietankowo-ziołowym sosem.
      Udusić pod przykryciem aż będą miękkie. Jeśli będzie to potrzebne, dodać trochę więcej sosu. ( t piekarnika można zwiększyć do 180˚C ).
      Podawać z sosem na gorąco.
      Smacznego!
      Jest to danie pyszne i zdrowe!

      Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Jabłuszko

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *