Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka z Ameryki

Składniki:

  • 1 kg. jabłek
  • 60dag. płatków migdałowych
  • 1 cukier waniliowy
  • 3 łyżki cukru
  • szczypta cynamonu
  • Kruszonka:
  • 20 dag. masła
  • 20 dag. mąki
  • 20 dag. cukru

    Przygotowanie:
    Jabłka obrać, pokroić i włożyć do naczynia żaroodpornego. Posypać cukrem, cukrem waniliowym i cynamonem. Migdały uprażyć. Masło, mąkę i cukier wyrobić na kruszonkę. Uprażone migdały dodać do kruszonki i wymieszać. Kruszonką posypać jabłka. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 250 stopni. Piec, aż kruszonka się zrumieni

    Przepis nadesłano na Konkurs Kuchnie Świata przez Marzenę

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *