Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ryby

Ryby: przepisy na dania rybne

Ponad 1400 sprawdzonych przepisów na ryby takie jak: łosoś, jesiotr, panga, śledzie makrele i inne. Zobacz także menu podręczne tu po lewej stronie.
 

Karp z kminkiem

Składniki: 1 karp około 1 ½  kg 5 dkg słoniny 7 dkg masła 2 łyżki mąki 2 łyżeczki sproszkowanego kminku ½ szklanki rosołu rybnego natka pietruszki kilka plasterków cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę oczyścić, wypatroszyć, umyć odfiletować. Połówki karpia naciąć w kilku miejscach i nacięte miejsca posypać  zmielonym kminkiem, a następnie obtoczyć w mące. W rondlu…

Tilapia z pieczarkami

Składniki: 1 kg tilapii 5 łyżeczek soku z cytryny 2 duże pory 2,5 szklanki wody 30 dkg pieczarek 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety natrzeć solą i pieprzem. W garnku zagotować wodę i wlać sok cytryny. Dodać rybę. Pory umyć , pozostawić białe części, pokroić w plasterki. Pieczarki oczyścić, umyć…

Pstrąg dla diabetyków

Składniki: 4 pstrągi natka pietruszki seler naciowy masło sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę oczyścić, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem do smaku. Umyć natkę pietruszki i selera. Folię aluminiową posmarować masłem, na każdym arkuszu ułożyć po jednej rybie. Do środka każdej ryby włożyć natkę pietruszki i selera. Na wierzch ryby położyć po kawałeczku…

Panga w śmietanie z chrzanem

Składniki: 1 kg pangi 4 łyżki mąki olej 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 2 cebule 4 łyżki chrzanu sól, pieprz cukier goździk ziele angielskie sok z jednej cytryny Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, pokroić na porcje, posypać solą, pieprzem i oprószyć mąką. Usmażyć na gorącym oleju, osączyć. Po usmażeniu ułożyć w żaroodpornym naczyniu.…

Panga w winnym sosie z borowikami

Składniki: 1 kg pangi 1 ½ szklanki białego wina 20 dkg marynowanych prawdziwków 8 średnich cebul 1 kostka bulionowa grzybowa sól, pieprz do smaku 4 łyżki mąki olej do smażenia Sposób przyrządzenia: Filety umyć, i podzielić na  kawałki, posolić i posypać pieprzem, oprószyć mąką. Cebulę obrać posiekać. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na nim…