Składniki:
- 1 kg filetów śledziowych
- 4 cebule
- olej
- pieprz ziołowy
- natka pietruszki
Składniki: 1 wędzona makrela 2 jajka ugotowane na twardo 2 kiszone ogórki 4 łyżki majonezu ½ cytryny sól pieprz Sposób wykonania: Z makreli usunąć ości oraz skórę a mięso rozdrobnić widelcem. Następnie obrane jajka i ogórki pokroić w drobną kostkę i dodać do ryby. Polać całość majonezem, dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą, pieprzem…
Składniki: 500 g filetów rybnych 1 kajzerka ¾ szkl. mleka 1 cebula 1 jajko natka pietruszki sól pieprz 1 szkl. bułki tartej olej Sposób wykonania: Filety oraz namoczoną w mleku bułkę zemleć po czym dodać posiekaną cebulę zeszkloną na rozgrzanym oleju, posiekaną natkę oraz wbić jajko. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz…
Składniki: 1 kg filetów pangi 30 dkg pieczarek 1 średni kalafior 40 dkg ugotowanej fasolki szparagowej 1 żółtko 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła ½ szklanki oliwy sok z ½ cytryny ¼ szklanki bulionu sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety z pangi umyć, osuszyć pokroić na małe porcje, posolić i zostawić na…