Składniki: 800 g łososia 150 g serka śmietanowego 1 łyżka koperku 150 g krewetek 2 arkusze ciasto filo 1 łyżka oleju 1 łyżka parmezanu sól pieprz Sposób wykonania: Flądry oprószyć solą ora z pieprzem i skropić sokiem z cytryny i oliwa po czym przełożyć je do naczynia żaroodpornego i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180…
Kategoria: Ryby
Łosoś
Łosoś z selerem i marchewką
by Monika Fiedor • • 0 Comments
Składniki:
- • 1 kg filetu z łososia
• 3 łyżki soku z cytryny
• 300 g szczypiorku
• 300 g marchewki
• 200 g selera naciowego
• 150 ml wytrawnego białego wina
• 4 plastry goudy
• sól
• pieprz
Karp
Karp w galarecie z jajkiem
by Teresa Archacka • • 0 Comments
Dorsz
Dorsz w sosie greckim
by Paulina Łowicka • • 0 Comments
Składniki: 50 dag filetów z dorsza 2 marchwie 5 dag cebuli 5 dag pieczarek 5 dag selera 5 dag przecieru pomidorowego sól pieprz szczypta cukru papryka olej sok z cytryny Sposób wykonania: Filety pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą i usmażyć na rozgrzanym oleju. W miedzy czasie warzywa obrać i pokroić w cienkie zapałki…
Ryby
Koreczki śledziowe z papryką
by Teresa Grzegorzek • • 0 Comments
Składniki: 5 filetów śledziowych strąk papryki konserwowej 1 cytryna Ząbek czosnku 5 łyżek oliwy Sposób wykonania: Śledzie pokroić na paski. Na każdym położyć kawałek papryki i całość zwinąć w rulonik, które ułożyć na półłmisku. Udekorować je cząstkami cytryny. Następnie posiekać czosnek i wymieszać go z olejem i polać nim koreczki.