Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Dorsz w sosie greckim

Składniki:

  • 50 dag filetów z dorsza
  • 2 marchwie
  • 5 dag cebuli
  • 5 dag pieczarek
  • 5 dag selera
  • 5 dag przecieru pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta cukru
  • papryka
  • olej
  • sok z cytryny

Sposób wykonania:

  1. Filety pokroić na mniejsze porcje, które oprószyć solą i usmażyć na rozgrzanym oleju.
    W miedzy czasie warzywa obrać i pokroić w cienkie zapałki i również przesmażyć je na rozgrzanym oleju po czym podlać odrobiną wody i trzymać na małym ogniu do miękkości.
    Wówczas dodać koncentrat pomidorowy.
    Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
    Sosem obłożyć kawałki ryby.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *