Składniki: 4 panierowane filety z pangi 2 dojrzałe awokado 1 cytryna sól pieprz do smaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku natka pietruszki olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: W głębokim rondlu podgrzać olej do temperatury 190 stopni C. Przez około 5-7 minut smażyć filety z ryby na złocisty kolor, osuszyć na papierowym ręczniku. Obrać awokado, podzielić…
Kategoria: Ryby
Panga
Panga w kapuście
by Wanda Rybakowska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg ryby pangi 2 główki kapusty skórka otarta z cytryny sok z jednej cytryny 4 łyżki masła sól, pieprz, olej Sposób przyrządzenia: Z każdej kapusty zdjąć 12 zewnętrznych liści, umyć i włożyć do wrzątku i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Wyjąć i osączyć na bawełnianej ściereczce. Resztę kapusty poszatkować, umyć, osączyć…
Panga
Panga w sosie imbirowym
by Ewelina Fuks • • 0 Comments
Składniki: 4 filety z Pangi ½ cytryny 1 cebula sól, ziołowy pieprz Sos: 1 średni korzeń imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oliwy z oliwek 1 ½ szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki śmietany sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem ziołowym. Cebulę i cytrynę obrać, pokroić w plastry, obłożyć…
Łosoś
Łosoś w śmietanowym sosie
by Krystyna Homa • • 0 Comments
Panga
Rybny gulasz z pangi
by Dominika Ochmańska • • 0 Comments
Składniki: 1 kg filetów z pangi 10 dkg słoniny 3 średnie cebule 2 łyżki mąki 2 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku ½ łyżeczki majeranku szczypta kminku kostka bulionowa sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i mąką.…