Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Ryby

Ryby: przepisy na dania rybne

Ponad 1400 sprawdzonych przepisów na ryby takie jak: łosoś, jesiotr, panga, śledzie makrele i inne. Zobacz także menu podręczne tu po lewej stronie.
 

Filet z pangi z awokado i szczypiorkiem

Składniki: 4 panierowane filety z pangi 2 dojrzałe awokado 1 cytryna sól pieprz do smaku 1 łyżka posiekanego szczypiorku natka pietruszki olej do głębokiego smażenia Sposób przyrządzenia: W głębokim rondlu podgrzać olej do temperatury 190 stopni C. Przez około 5-7 minut smażyć filety z ryby na złocisty kolor, osuszyć na papierowym ręczniku. Obrać awokado, podzielić…

Panga w kapuście

Składniki: 1 kg ryby pangi 2 główki kapusty skórka otarta z cytryny sok z jednej cytryny 4 łyżki masła sól, pieprz, olej Sposób przyrządzenia: Z każdej kapusty zdjąć 12 zewnętrznych liści, umyć i włożyć do wrzątku i gotować na wolnym ogniu około 6 minut. Wyjąć i osączyć na bawełnianej ściereczce. Resztę kapusty poszatkować, umyć, osączyć…

Panga w sosie imbirowym

Składniki: 4 filety z Pangi ½ cytryny 1 cebula sól, ziołowy pieprz   Sos: 1 średni korzeń imbiru 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki oliwy z oliwek 1 ½ szklanki bulionu warzywnego 3 łyżki śmietany sól, pieprz, cukier Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osuszyć natrzeć solą i pieprzem ziołowym. Cebulę i cytrynę obrać, pokroić w plastry, obłożyć…

Rybny gulasz z pangi

Składniki: 1 kg filetów z pangi 10 dkg słoniny 3 średnie cebule 2 łyżki mąki 2 łyżki pasty pomidorowej 2 łyżki mielonej słodkiej papryki 2 czerwone papryki 2-3 ząbki czosnku ½ łyżeczki majeranku szczypta kminku kostka bulionowa sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i mąką.…