Składniki: 60 dkg pangi sok z jednej cytryny 2 pory ½ szklanki słodkiej śmietanki 2-3 łyżki startego żółtego sera 2 jajka 2 łyżki oleju 1 pomidor 1 łyżka posiekanej natki pietruszki sól, pieprz, tymianek Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić cytryną, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić na 20 minut. Pory oczyścić,…
Kategoria: Ryby
Panga
Panga na ostro
by Sonia Łoza • • 0 Comments
Składniki: ½ kg pangi szklanka bulionu warzywnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 50 ml koniaku 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili 2 łyżki mąki 3 łyżki oleju sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, pokroić na kawałki, delikatnie posolić i oprószyć pieprzem. Po kilku minutach posypać mąką. Cebulę i czosnek obrać i…
Panga
Filet z pangi zapiekany z kukurydzą
by Ksenia Nakonieczna • • 0 Comments
Składniki: 1/2 kg filetów z pangi 1 szklanka mleka 1 puszka kukurydzy 1 duża cebula kilka liści selera naciowego 1 szklanka wywaru warzywnego mąka sól, pieprz 1 łyżeczka curry Sposób przyrządzenia: Filety umyć , pokroić na niewielkie kawałki i zalać mlekiem i odstawić na godzinę. Osuszyć na papierowym ręczniku. W miseczce wymieszać mąkę, curry i…