Składniki:
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osuszyć na papierowym ręczniku, skropić cytryną, oprószyć solą, pieprzem i tymiankiem. Odstawić na 20 minut. Pory oczyścić, umyć i pokroić w talarki. Wrzucić do osolonego wrzątku, blanszować. Odcedzić. Ryby usmażyć z obu stron na oleju na złocisty kolor. W naczyniu żaroodpornym wysmarowanym masłem , ułożyć połowę porów, na nich filety, przykryć resztą porów. Z mąki, śmietany, jajka i startego sera przyrządzić sos, doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem zalać rybę i pory. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni. Przed podaniem udekorować plastrami pomidora i posiekaną natką pietruszki.