Składniki:
- ½ kg pangi
- szklanka bulionu warzywnego
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 50 ml koniaku
- 1 mała cebula
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chili
- 2 łyżki mąki
- 3 łyżki oleju
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć, pokroić na kawałki, delikatnie posolić i oprószyć pieprzem. Po kilku minutach posypać mąką. Cebulę i czosnek obrać i posiekać, podobnie papryczkę chili. Na patelni rozgrzać olej, przesmażyć rybę , cebulę, czosnek i papryczkę. Wszystkie składniki lekko podsmażyć, wlać bulion i koniak oraz koncentrat pomidorowy. Dusić pod przykryciem . Pozostały olej wymieszać z mąką i wlać do sosu. Podawać z ulubioną surówką.