Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filety rybne w sosie

 

Składniki:

  • 1,5 kg filetów rybnych
  • mąka
  • 2 szkl. wody
  • olej
  • 1 szkl. octu
  • 6 łyżek ketchupu
  • 3 cebule
  • 5 liści laurowych
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka soli
  • 30 ziarenek ziela angielskiego
  • 4 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 20 ziarenek pieprzu
  • majeranek

 

 

Sposób wykonania:

  1. Filety oprószyć solą, majerankiem oraz mąka.
    Naste pnie obtoczyć w roztrzepanym jajku i ponownie w mace.
    Usmażyć na rozgrzanym oleju.
    W między czasie wodę wymieszać z octem, ketchupem, posiekana cebulą, listkami laurowymi, cukrem, solą, zielem angielskim, koncentratem pomidorowym, pieprzem oraz majerankiem.
    Powstałą zalewę doprowadzić do wrzenia i polać rybę po usmażeniu.

     

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *