Składniki: 4 gruszki sok i skórka starta z 1 cytryny 200 ml czerwonego wytrawnego wina 1 kawałek cynamonu 2-3 goździki 40 dag miodu 200 ml soku z granatów 2-3 łyżki posiekanych migdałów Sposób wykonania: Obrane gruszki przekroić wzdłuż na pół, po czym skropić je sokiem z cytryny. Następnie wino połączyć z cynamonem, goździkami, miodem, sokiem…
Kategoria: Owoce
Jabłka
Pasta jabłkowa z selerem naciowym
by Ola • • 0 Comments
Składniki: 2 winne jabłka 3 łodygi selera naciowego 4 łyżki posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka miodu szczypta cynamonu 2 łyżki kefiru sól pieprz Sposób wykonania:Jabłka obrać po czym zetrzeć na tarce i skropić sokiem z cytryny.Następnie selery obrać, drobno posiekać, połowę zmiksować z jabłkami, miodem, 2 łyżkami orzechów, cynamonem, kefirem,…
Jabłka
Jabłka w cieście piwnym
by Lidia Wawrzyniak • • 0 Comments
Składniki: 25 dag mąki 2 jajka szczypta soli 2 łyżki stopionego masła 100 ml jasnego piwa 50 dag jabłek 4 łyżki cukru pudru Sposób wykonania:Z mąki usypać kobczyk , w środku którego zrobić małe wgłębienie i wbić tam jajko.Dodać masło, sól oraz piwo.I z tych składników zagnieść ciasto, które odstawić na 2 godziny w chłodne…
Owoce
Figi w winie z miodem
by Renata Makowska • • 0 Comments
Owoce
Kompot z melona
by Patrycja Laskowska • • 0 Comments
Składniki: 1 melon 1 szkl. cukru 1 ½ szkl. wody Sposób wykonania:Melona obrać po czym pokroić go w kostkę.Następnie wodę z dodatkiem cukru zagotować, wówczas gorącą zalać melona.Przemieszać, odstawić do ostygnięcia i podawać.