Składniki:
- 4 duże gruszki
- 100 g wędzonego sera
- kieliszek koniaku
- 4 plasterki sera
- łyżka masła
- 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
Składniki: ½ dojrzałego ananasa 3 łyżki ciemnego rumu 1 łyżka brązowego cukru ¼ szkl. wiórków kokosowych Sposób wykonania:Obranego ananasa pokroić na grube plastry, które skropić rumem po obu stronach i posypać cukrem. Układamy ananasa na ruszcie i grillujemy około 10 minut w trakcie przewracając na drugą stronę aby równomiernie się opiekł.Przed podaniem posypać wiórkami koksowymi.
Składniki: 1 ½ szkl. melona pokrojonego w kostkę 1 szkl. truskawek ½ szkl. jogurtu truskawkowego ¼ szkl. borówek amerykańskich 4 gałązki mięty Sposób wykonania:Truskawki zmiksować razem z melonem po czym dodajemy jogurt i jeszcze przez chwile mieszamy aż składniki się połączą.Przelewamy do wysokich szklanek.Posypujemy borówkami i dekorujemy listkami mięty.
Składniki: 1/2 szkl. tłustej śmietany 1/8 łyżeczki lemoniady w proszku 4 plastry melona 2 szkl. borówek amerykańskich listki mięty Sposób wykonania:Śmietanę z lemoniadą miksować aż śmietana lekko się ubije.Następnie krążki melona ułożyć na talerzach i na każdym rozkładamy ubitą śmietanę.Posypujemy borówkami i dekorujmy listkami mięty.
Składniki: 1 łyżka soku z pomarańczy 1 ½ łyżki miodu 1 szkl. borówek amerykańskich 2 szkl. melona pokrojonego w kostkę liście mięty Sposób wykonania:Sok pomarańczowy wymieszać z cynamonem i miodem po czym wrzucić do powstałej mieszanymi borówki oraz melony.Całość delikatnie wymieszać.Przed podaniem udekorować listkami mięty.