Składniki: miąższ z ½ laski wanilii 200 ml mleka 800 ml zimnego mleka 300 g truskawek 50 g kaszy manny 4 łyżki syropu klonowego sok z 1 cytryny szczypta jodowanej soli Sposób wykonania: Mleko doprowadzić do wrzenia z dodatkiem wanilii, soli i syropu, wówczas wsypać kasze i trzymać na małym ogniu do momentu, aż spęcznieje.…
Kategoria: Truskawki
Truskawki
Truskawki z mozzarellą
by Dominika Golba • • 0 Comments
Składniki: ½ kg truskawek 15 dag mozzarelli 3 łyżki octu balsamicznego 2 łyżki oliwy z oliwek sól pieprz cukier Sposób wykonania: Oczyszczone truskawki pokroić w plasterki a ser na ćwiartki i razem wymieszać. Następnie oliwę z oliwek wymieszać z octem oraz przyprawami i polać truskawki i ser. Całość wymieszać i wstawić do lodówki na 30…
Truskawki
Truskawki z pomarańczami
by Urszula Jacewicz • • 0 Comments
Składniki: 3 pomarańcze 700 g truskawek 50 g cukru kieliszek likieru pomarańczowego cukier waniliowy 3 gałązki mięty Sposób wykonania: Pomarańcze obrać, jedna podzielić na cząstki a pozostałych wycisnąć sok. Do wyciśniętego soku dodać likier, cukier oraz cukier waniliowy i dokładnie wymieszać a do cząstek pomarańczy dodać truskawki przekrojone na połowie. Polać je sosem i udekorować…
Truskawki
Truskawki zimowa fantazja
by Aga Gubała • • 0 Comments
Truskawki
Truskawki w occie balsamicznym z lodami waniliowymi
by Karina Wiśniewska • • 0 Comments
Składniki: 300 g truskawek 1 łyżka cukru pudru 1 łyżka octu balsamicznego 4 kulki lodów waniliowych Sposób wykonania: Do 4 pucharków włożyć po jednej kulce lodów. Ułożyć na nich oczyszczone truskawki. Następnie posypać cukrem pudrem i polać octem balsamicznym. Podawać od razu po przygotowaniu.