Składniki:
- truskawki
- cukier
- żelatyna
- kieliszek nalewki lub likieru
- szklanka schłodzonej kremówki
Składniki:
Składniki 10 dkg pokrojonych truskawek 1 szklanka mleczka kokosowego 10 dkg wiórek kokosowych ½ szklanki śmietany kremówki 7 łyżki cukru żelatyna w ilości wg przepisu producenta Sposób przyrządzenia: posób Żelatynę w ilości potrzebnej do zestalenia 1 szklanki mleka kokosowego zalać odrobiną wody w małym rondlu, wstawić do większego z wrzątkiem i gdy napęczniała żelatyna się…
Składniki: 1 ½ szkl. melona pokrojonego w kostkę 1 szkl. truskawek ½ szkl. jogurtu truskawkowego ¼ szkl. borówek amerykańskich 4 gałązki mięty Sposób wykonania:Truskawki zmiksować razem z melonem po czym dodajemy jogurt i jeszcze przez chwile mieszamy aż składniki się połączą.Przelewamy do wysokich szklanek.Posypujemy borówkami i dekorujemy listkami mięty.
Składniki: truskawki 1/4 kg sok z agrestu 1/2 litra żelatyna wg przepisu na Sposób przyrządzenia:Należy wycisnąć sok z agrestu, następnie zagotować go z żelatyną. Świeżetruskawki należy ułożyć w salaterkach i zalać sokiem od razu pozagotowaniu, ostawić w chłodne miejsce do stężenia. Można ozdobić bitąśmietaną. Przepis nadesłany na Super Konkurs Pychotki przez albertos