Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Truskawki w kokosowej galaretce

Składniki

  • 10 dkg pokrojonych truskawek
  • 1 szklanka mleczka kokosowego
  • 10 dkg wiórek kokosowych
  • ½ szklanki śmietany kremówki
  • 7 łyżki cukru
  • żelatyna w ilości wg przepisu producenta

    Sposób przyrządzenia:
    posób Żelatynę w ilości potrzebnej do zestalenia 1 szklanki mleka kokosowego zalać odrobiną wody  w małym rondlu, wstawić do większego z wrzątkiem i gdy napęczniała żelatyna się rozpuści wymieszać ją z mleczkiem, dodać wiórka kokosowe, cukier, wymieszać. Dodać truskawki, zostawiając kilka do dekoracji, ponownie wymieszać. Przełożyć do pucharków, udekorować truskawkami i odstawić do lodówki. Gdy mleczko z dodatkami się zestali udekorować deser ubitą w międzyczasie śmietaną i podawać.

     

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *