Składniki:
- 500 g wiśni
- 2 łyżki cukru
- 100 ml śmietany kremówka 30 %
Składniki:
Składniki: 6 dużych, dojrzałych pomarańczy 1 łyżka masła 1 łyżka cukru pudru 20 dkg gęstego jogurtu lub serka mascarpone Sposób wykonania: Na patelni rozgrzać masło, dodać posiekane orzechy pistacjowe, chwilę smażyć aż orzechy zaczną się rumienić. Dodać cukier, wymieszać dokładnie, wyłożyć na talerz z ręcznikiem kuchennym aby obsączyć orzechy z nadmiaru tłuszczu. Owoce umyć i…
Składniki: 2 dorodne, dojrzałe pomarańcze 3 łyżki płynnego miodu 1 łyżeczka mielonego cynamonu listki świeżej mięty Sposób wykonania: Owoce umyć i osuszyć. Używając ostrego noża obrać ze skóry ścinając ją wraz z albedo. Miąższ pokroić w plastry o grubości około 5 mm. Plastry pomarańczy ułożyć na półmisku, polać miodem, oprószyć cynamonem. Całość obsypać podartymi na…
Składniki: 75 dkg miąższu z pomolo (pozbawionego błon) 25 dkg cukru 125 ml wody 50 ml czerwonego, słodkiego wina Sposób wykonania: W rondlu doprowadzić do wrzenia wodę wymieszaną z cukrem, dodać posiekany nożem miąższ pomolo i wino, wymieszać. Używając blendera zmiksować drobno schłodzoną mieszankę owocu z syropem i winem. Mieszankę przelać do szklanego naczynia i…