Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Sernik na zimno z serkiem mascarpone

 

Składniki:

  • 50 dkg serka mascarpone
  • 10 dkg winogron
  • 10 dkg ptasiego mleczka
  • 10 dkg biszkoptów
  • 1 galaretka cytrynowa
  • 1 galaretka agrestowa

Sposób wykonania:

  1. Galaretkę agrestową rozpuścić w 200 ml wrzącej wody. Gdy zacznie tężeć połączyć z serkiem mascarpone. Galaretkę cytrynową wymieszać z ½ litra wrzącej wody, poczekać, aż stężeje. W foremce ułożyć: połowę serka, winogrona, na ukos biszkopty, ptasie mleczko, resztę serka, winogrona i polać tężejącą galaretką. Schłodzić.

Liczba porcji: 9

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *