Składniki:
- 50 dkg serka mascarpone
- 10 dkg winogron
- 10 dkg ptasiego mleczka
- 10 dkg biszkoptów
- 1 galaretka cytrynowa
- 1 galaretka agrestowa
Składniki:
Składniki: 100 g słodkich migdałów 20 g gorzkich migdałów 2-4 łyżki cukru 2 szkl. wody Sposób wykonania: Migdały sparzyć wrzącą wodą po czym je zemleć. Następnie rozprowadzić je wodą i wymieszać z cukrem. Doprowadzić do wrzenia, przecedzić a następnie wycisnąć. Idealny do kisieli i puddingów.
Składniki: puszka mleka skondensowanego nie słodzonego 3 dowolne galaretki masło Sposób przyrządzenia: Galaretki rozrobić według przepisu na opakowaniu każdą do jednej szklanki. Odłożyć do przestygnięcia ale nie do stężenia. Mleko rozlać do 3 szklanek po równo. Gdy galaretki będą gotowe to najpierw zmiksować jedno mleko a potem dodać jedna galaretkę również zmiksować na piane. Przelać…