Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Jabłka w cieście piwnym

Składniki:

  • 25 dag mąki
  • 2 jajka
  • szczypta soli
  • 2 łyżki stopionego masła
  • 100 ml jasnego piwa
  • 50 dag jabłek
  • 4 łyżki cukru pudru

    Sposób wykonania:
    Z mąki usypać kobczyk , w środku którego zrobić małe wgłębienie i wbić tam jajko.
    Dodać masło, sól oraz piwo.
    I z tych składników zagnieść ciasto, które odstawić na 2 godziny w chłodne miejsce.
    W między czasie obrać jabłka i pokroić je w plasterki.
    Następnie maczać jabłka w cieście i smażyć na głębokim tłuszczu.
    Przed podaniem posypać cukrem pudrem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *