Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Grzanki z parówką w piwie

Składniki:

  • 8 kromek chleba tostowego
  • 3 łyżki masła
  • 6 parówek
  • 200 ml jasnego piwa
  • 3 łyżki startego sera żółtego
  • 1 żółtko
  • ½ łyżeczki cynamonu
  • sól

    Sposób wykonania;
    Kromki posmarować masłem z obu stron, wówczas obrumienić na patelni po czym przełożyć na blachę.
    Następnie parówki przekroić na pół i układać po dwie na każdej grzance.
    Piwo razem z żółtkiem, serem i cynamonem utrzeć na gałki krem.
    Doprawić go do smaku solą i zalać nim grzanki.
    Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni na około 15-20 minut.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *