Składniki: 150 g agrestu 150 g wiśni ½ szkl. cukru 3 szkl. wody Sposób wykonania:Owoce oczyścić po czym z wiśni usunąć pestki.Następnie wodę zagotować z dodatkiem cukru, wówczas wrzucić do niej owoce i jeszcze raz zagotować i odstawić do ostygnięcia.
Kategoria: Owoce
Ananas
Lody ananasowe
by Iza Brzezińska • • 0 Comments
Składniki: 1 ½ szkl. cukru 100 g ananasa 1 cytryna 3 szkl. wody Sposób wykonania:Wodę z dodatkiem cukru zagotować, wówczas dodać startego ananasa oraz sok z cytryny.Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia.Następnie przelać do formy i wstawić do zamrażalnika.
Owoce
Galaretka agrestowa
by Julia Chmielewska • • 0 Comments
Owoce
Kompot z moreli
by Michał Jakubowski • • 0 Comments
Składniki: 300 g moreli ½ szkl. cukru 1 g kwasku cytrynowego 3 szkl. wody Sposób wykonania:Morele przekroić na połówki, usunąć pestki.Następnie wodę zagotować i dodać do niej cukier, kwasek cytrynowy oraz morele.Całość ugotować po czym odstawić do ostygnięcia.
Owoce
Kompot z czereśni
by Ela Zalewska • • 0 Comments
Składniki: 300 g czereśni ½ szkl. cukru 1 g kwasku cytrynowego 3 szkl. wody 1 szkl. wina Sposób wykonania:Wodę zagotować po czym wrzucić do niej owoce, cukier i kwasek cytrynowy.Całość ugotować po czym odstawić do ostygnięcia.Na sam koniec wlać wino i wymieszać.