Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Bagietka faszerowana mięsem drobiowym

Składniki: 1 bagietka 25 dkg posiekanego mięsa z pieczonego kurczaka 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 łyżka posiekanego szczypioru 2/3 szklanki majonezu pieprz Sposób przyrządzenia: Bagietka potrzebna do wykonania tego dania nie może mieć zbyt małej średnicy, jeśli nie możemy takiej kupić należy użyć bułki francuskiej. Końce bagietki obciąć resztę przekroić wzdłuż na połowę,…

Sznycelki cielęce

Składniki: 2 kg cielęciny pieczeniowej jajka bułka tarta mąka sól, pieprz olej Sposób przyrządzenia: Mięso umyć, osuszyć, pokroić w poprzek włókien na plastry o grubości około 1,5 cm. W płytkim naczyniu wymieszać jajka, sól, pieprz i 1 łyżkę oleju. Każdy kotlet obtoczyć w mące następnie umoczyć w jajkach z dodatkami i panierować w tartej bułce.…

Pita bred z pieczoną wieprzowiną

Składniki: 2 polędwiczki wieprzowe chlebki pita sałata pomidor sól, pieprz ulubiony sos Marynata: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka mielonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku szczypta mielonej kolendry 1 łyżeczka sosu sojowego Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone polędwiczki pokroić w plastry, zamarynować, odstawić na noc do lodówki. Po wyjęciu z marynaty mięso osuszyć. Na patelni rozgrzać…

Szaszłyki z wątroby cielęcej lub wieprzowej

Składniki: 1 kg wątroby wędzony boczek pokrojony w cienkie plastry 4 łyżeczki mielonej ostrej papryki 3 łyżeczki mielonego kminku Sól Sposób przyrządzenia: Wątróbkę oczyścić z błon i żył, zalać mlekiem, odstawić na około 1 godzinę. Po tym czasie wątróbkę odsączyć, osuszyć, pokroić w kostkę o boku około 2,5 cm, posypać przyprawami (bez soli jeśli boczek…

Kotlety z dzika Niny

Składniki; 800 g schabu 1 cytryna 1 łyżeczka majeranku 4 łyżki mąki 100 g smalcu sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oczyścić, usunąć błony oraz nadmiar tłuszczu. Następnie dzielimy je na kotlety, które lekko rozbić tłuczkiem. Skropić je sokiem z cytryny i oprószyć solą, pieprzem oraz majerankiem. Odstawić na 1 godzinę pod przykryciem. Pod tym czasie…