Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pita bred z pieczoną wieprzowiną

Składniki:

  • 2 polędwiczki wieprzowe
  • chlebki pita
  • sałata
  • pomidor
  • sól, pieprz
  • ulubiony sos
  • Marynata:
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżeczka mielonej papryki
  • 1 łyżeczka mielonego kminku
  • szczypta mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

    Sposób przyrządzenia:
    Umyte i osuszone polędwiczki pokroić w plastry, zamarynować, odstawić na noc do lodówki. Po wyjęciu z marynaty mięso osuszyć. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na nim marynowane porcje mięsa. W międzyczasie przygotować pity wg instrukcji producenta, rozkroić. Wnętrze wypełnić usmażonym mięsem, sałatą, plastrami pomidora, przyprawić, polać sosem i podawać.

     

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *