Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Kotlety jagnięce panierowane

Składniki: 12 kotletów jagnięcych z kostką 50 g startego sera 1 jajko 100 g tartej bułki 4 łyżki masła sól pieprz Sposób wykonania: Kotlety lekko rozbić tłuczkiem po czym oprószyć go solą oraz pieprzem. Następnie obtoczyć je w startym serze, potem w jajku roztrzepanym z dodatkiem łyżki wody. Na koniec obtoczyć je jeszcze w tartej…

Hamburgery Malwiny

Składniki: 600 g rumsztyku 2 łyżki masła 1 cebula sól pieprz 2 łyżki oliwy Sposób wykonania: Mięso zmielić w maszynce razem z masłem raz cebulą. Powstałą masę doprawić do smaku pieprzem i dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy formować okrągłe kotlety, które usmażyć na rozgrzanej oliwie. Po usmażeniu oprószyć jeszcze solą. Podawać z musztardą.

Pasta z wątróbki z winem

Składniki: 200 g wątróbek drobiowych 150 g cebuli 4 łyżki masła 50 ml słodkiego wina sól pieprz cukier puder   Sposób wykonania: Oczyszczone wątróbki pokroić w plastry po czym smażyć na 2 łyżkach rozgrzanego masła, wówczas wlać wino i trzymać na ogniu do momentu, aż płyn odparuje. Następnie wątróbki przetrzeć przez sito. Cebulę posiekać po…