Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Kategoria: Mięsa

Wołowina z makaronem i fasolką

Składniki: 500 g wołowiny 150 g kiełbasek salchichas 800 ml bulionu 2 szkl. fasolki szparagowej 2-3 ząbki czosnku 200 ml pasty pomidorowej 4 łyżki oleju 1 cebula 1 liść laurowy 200 g makaronu kolanka gałązka tymianku sól pieprz Sposób wykonania: Mięso oraz kiełbaski pokroić i zarumienić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać posiekany czosnek i cebulę.…

Wołowina duszona z kawą i rumem

Składniki: 800 g wołowiny 1 filiżanka świeżo zaparzonej kawy 50 ml ciemnego rumu 2 łyżeczki melasy 3 łyżki oleju 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka mąki 4 liście cynamonu kilka kropel sosu tabasco sól pieprz Sposób wykonania: Mięso pokroić w kostkę po czym obsmażyć go na rozgrzanym oleju po czym dodać posiekaną cebulę i…

Wieprzowina z grzybami i bazylią

Składniki: 100 g schabu 50 g pieczarek o małych kapeluszach 5 małych papryczek chili 1 łyżka sosu rybnego 4 ząbki czosnku 1 pęczek bazylii 1 łyżeczka sosu sojowego 1 łyżka sosu ostrygowego 3 łyżki oleju 120 ml bulionu Sposób wykonania: Posiekany czosnek i chili zeszklić na rozgrzanym oleju, wówczas dodać wieprzowinę pokrojoną w paski i…