Składniki:
- 800 g wołowiny
- 1 filiżanka świeżo zaparzonej kawy
- 50 ml ciemnego rumu
- 2 łyżeczki melasy
- 3 łyżki oleju
- 1 cebula
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżka mąki
- 4 liście cynamonu
- kilka kropel sosu tabasco
- sól
- pieprz
Sposób wykonania:
- Mięso pokroić w kostkę po czym obsmażyć go na rozgrzanym oleju po czym dodać posiekaną cebulę i czosnek oraz sól i pieprz do smaku.
Trzymać na małym ogniu kilka minut, wówczas wlać rum i go podpalić po czym dodać kawę, cynamon, melasę oraz sos tabasco.
Oprószyć jeszcze całość mąką, wymieszać i trzymać na małym ogniu około 1,5 godziny.
W trakcie duszenia podlewać wodą by mięso się nie przypaliło.