Składniki:
- 4 plasterki szynki
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka chili
- 1 łyżka alkoholu
- 4 łyżki posiekanych migdałów
- 4 gotowane szparagi
- liście sałaty
Składniki: 2,5 kg szynki, boczku lub bekonu 1 nieduża kapusta włoska 6 ziaren pieprzu Sposób przyrządzenia: Mięso umieścić w odpowiednio dużym rondlu, zalać zimną wodą, dodać pieprz ziarnisty i doprowadzić do wrzenia. Gotować zbierając dokładnie szumowiny. Przykryć rondel pokrywką i gotować 2 i pół godziny na małym ogniu. Kapustę podzielić na ćwiartki, dodać do gotującego…
Składniki: szynka parmeńska w plastrach melon fenkuł (koper włoski) świeże figi 2 łyżki oliwy ½ łyżki soli ½ łyżeczki pieprzu Sposób przyrządzenia: Z bulwy kopru włoskiego odciąć szczyt i podstawę. Bulwę pokroić na ósemki, porozdzielać kolejne warstwy. Oliwę rozmieszać z solą i pieprzem, skropić nią fenku, wymieszać, po kilku minutach obsączyć z nadmiaru oliwy. Melon…