Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szynka wieprzowa glazurowana

Składniki:

    • 1 cała wędzona szynka, surowa najlepiej z kością
    • kilka ziaren pieprzy
    • 4 liście laurowe
    • dobra musztarda francuska
    • brązowy cukier
    • czosnek

Sposób przyrządzenia:
Marynowaną i uwędzoną szynkę zamoczyć w zimnej wodzie na około 12 godzin aby pozbyć się nadmiaru soli. W odpowiednio dużym garnku doprowadzić wodę do wrzenia, dodać pieprz i liście laurowe po kilku minutach włożyć do wrzącego wywaru szynkę i gotować 40 minut na każdy kilogram jej wagi. Po tym czasie szynkę wyjąć, usunąć zeń skórę pozostawiając warstwę tłuszczu, natrzeć musztardą i lekko oprószyć brązowym cukrem. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni C przez około 40 minut. Podawać na zimno. Przed natarciem mięsa musztardą można ostrym nożem ponacinać mięso w delikatną kratkę co zwiększy wizualnie atrakcyjność potrawy.

1 comment for “Szynka wieprzowa glazurowana

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *