Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb

Filet z sandacza pieczony z mandarynkami

Składniki: 50 dkg filetów z sandacza 1 cytryna 2 łyżki oleju 2 łyżki tartego łagodnego żółtego sera 1 mandarynka 2 łyżki kwaśnej śmietany natka pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone porcje ryby skropić wyciśniętym z cytryny sokiem, przyprawić, odstawić na 30 minut. Śmietanę wymieszać z serem. Mandarynkę obrać, pokroić w plastry, ewentualnie usunąć…

Karp w pomarańczach z nutką imbiru

Składniki: 1 karp około 2 kg 5 łyżek dżemu pomarańczowego z imbirem sok z 3 pomarańczy 1 obrana pomarańcza 6 ząbków czosnku 7 łyżek posiekanego tymianku ½ szklanki oliwy ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki pieprzu Cayenne sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Dżem pomarańczowy z imbirem, sok z trzech pomarańczy, wymieszać…

Panga z pomarańczą

Składniki: 2 kg filetów z pangi 4 pomarańcze pęczek zielonej pietruszki sól świeżo zmielony biały pieprz 2-3 łyżki masła 4 łyżki oliwy z oliwek Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i białym pieprzem. Filety ułożyć na żaroodpornym półmisku posmarowanym oliwą. Pomarańcze wyszorować szczoteczką we wrzątku. Dwie pomarańcze obrać i podzielić na…

Ruloniki z pangi

Składniki: 4 filety z pangi sok z jednej cytryny 2 średnie czerwone cebulki 2 łyżki masła ½ kg pomidorów 2 strąki czerwonej papryki pęczek koperku pęczek Bazyli 8 plastrów wędzonego boczku sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce .Cebulę obrać, pokroić…