Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Tag: z ryb

Filet z pangi na ziemniakach

Składniki: 1 kg filetów pangi ½ kg ziemniaków 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry ok. 5 cm. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.…

Wigilijny filet z mintaja zapieczony z pomidorami

Składniki: 50 dkg filetów z mintaja 2 łyżki soku z cytryny 3 pomidory 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety pokroić na kawałki,  skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Odpowiednio duże naczynie żaroodporne posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry,…

Wigilijna zapiekanka z łososia i ziemniaków

Składniki: 50 dkg filetów z łososia 2 cebule 8 ugotowanych ziemniaków 3 łyżki masła 1 łyżeczka posiekanego koperku 3 jajka 2/3 szklanki mleka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, zeszklić na nim cebulę.  Ziemniaki pokroić w plastry. Umytego i osuszonego łososia pokroić w grubą kostkę lub poprzeczne…