Składniki:
- 1 kg filetów pangi
- 3 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 szklanka śmietany 30%
- przyprawa typu Vegeta
- 1/2 szklanki oleju
- sól, pieprz
Składniki: 1 kg filetów pangi ½ kg ziemniaków 4 ząbki czosnku 6 łyżek oliwy z oliwek pęczek natki pietruszki sól, pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Rybę umyć i osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry ok. 5 cm. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę.…
Składniki: 50 dkg filetów z mintaja 2 łyżki soku z cytryny 3 pomidory 2 jajka 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Umyte i osuszone filety pokroić na kawałki, skropić sokiem z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Odpowiednio duże naczynie żaroodporne posmarować masłem i wysypać tartą bułką. Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry,…
Składniki: 50 dkg filetów z łososia 2 cebule 8 ugotowanych ziemniaków 3 łyżki masła 1 łyżeczka posiekanego koperku 3 jajka 2/3 szklanki mleka sól, pieprz Sposób przyrządzenia: Cebulę obrać, pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać odrobinę masła, zeszklić na nim cebulę. Ziemniaki pokroić w plastry. Umytego i osuszonego łososia pokroić w grubą kostkę lub poprzeczne…
Składniki: 1 kg filetów łososia ze skórą 2 jajka masło i olej tarta bułka sól, biały pieprz Sposób przyrządzenia: Umytą i osuszoną rybę podzielić na porcje, przyprawić, odstawić na 30 minut. Jajka zmiksować z odrobiną soli i pieprzy. Wcześniej przygotowane porcje ryby moczyć w jajku, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć po 2, 3 minuty z…