Składniki: 50 dkg filetów solonych śledzi ½ szklanki kwaśnej śmietany ½ szklanki majonezu 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka oliwy 1 łyżka mielonego curry 1.3 pokrojonej w plastry cebuli 5 dkg kwaśnych jabłek 5 dkg selera biały pieprz do smaku Sposób przyrządzenia: Filety opłukać, zalać zimną wodą, odstawić aż stopień zasolenia będzie odpowiadał naszym…
Tag: z ryb
Śledzie
Aromatyczne marynowane śledzie
by Ewelina Raj • • 0 Comments
Składniki: 50 dkg solonych filetów śledziowych 2 marchewki 3 gałązki koperku 1 cebula Marynata: 1,5 szklanki wody ½ szklanki octu 10 ziaren ziela angielskiego 1 łyżka ziaren pieprzu 1 łyżeczka żółtej gorczycy ½ łyżeczki nasion kolendry 1 liść laurowy sól, cukier do smaku Sposób przyrządzenia: Filety opłukać, zalać zimną wodą, odstawić aż stopień zasolenia będzie…
Panga
Panga zapiekana na porach
by Bartek Narewski • • 0 Comments
Składniki: 1 kg pangi 10 średnich porów/ białe części/ 4 łyżki oleju sól, pieprz do smaku 8 marchewek 30 dkg pieczarek 4 łyżki słonecznika 2 pęczki koperku świeżo wyciśnięty sok z 2 cytryn Sposób przyrządzenia: Pory umyć, oczyścić, pokroić w grube plastry. Marchew umyć, obrać i też pociąć plastry. Pory gotować 1-2 minuty we wrzątku…
Ryby
Pikantny paprykarz z koperkiem
by Karol Kordowski • • 0 Comments
Składniki: ½ kg pangi 2 cebule 2 łyżki mąki 2 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy sól, pieprz, ostra czerwona papryka koperek ½ szklanki śmietany 30% Sposób przyrządzenia: Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą , pieprzem i papryką. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, posmarować filety. Następnie pokroić rybę w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać,…