Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Pikantny paprykarz z koperkiem

Składniki:

  • ½ kg pangi
  • 2 cebule
  • 2 łyżki mąki
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 łyżki oliwy
  • sól, pieprz, ostra czerwona papryka
  • koperek
  • ½ szklanki śmietany 30%

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą , pieprzem i papryką. Czosnek obrać, przepuścić przez praskę, posmarować filety. Następnie pokroić rybę w kostkę, oprószyć mąką. Cebulę obrać, posiekać na grubo. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć na szklisty kolor, dołożyć rybę i jeszcze chwile smażyć przez około 2-3 minuty. Rybę podlać odrobiną wody. Ponownie przyprawić, papryką, solą i pieprzem. Dodać śmietany. Gotowe danie posypać posiekanym zielonym koperkiem.

  • Dodaj komentarz

    Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *