Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Filet z pangi na ziemniakach

Składniki:

  • 1 kg filetów pangi
  • ½ kg ziemniaków
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy z oliwek
  • pęczek natki pietruszki
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Rybę umyć i osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry ok. 5 cm. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy ziemniaki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Układamy rybę posypujemy zmiażdżonym czosnkiem i natką pietruszki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Wykładamy na półmisek, podajemy gorące.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *