Składniki:
- 1 kg filetów pangi
- ½ kg ziemniaków
- 4 ząbki czosnku
- 6 łyżek oliwy z oliwek
- pęczek natki pietruszki
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Rybę umyć i osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, pokroić na kawałki. Ziemniaki obrać, umyć i pokroić w grubsze plastry ok. 5 cm. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Natkę pietruszki umyć, osuszyć, drobno posiekać. Na patelnię wlewamy oliwę, dodajemy ziemniaki, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Układamy rybę posypujemy zmiażdżonym czosnkiem i natką pietruszki. Dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie. Wykładamy na półmisek, podajemy gorące.