Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Ruloniki z pangi

Składniki:

  • 4 filety z pangi
  • sok z jednej cytryny
  • 2 średnie czerwone cebulki
  • 2 łyżki masła
  • ½ kg pomidorów
  • 2 strąki czerwonej papryki
  • pęczek koperku
  • pęczek Bazyli
  • 8 plastrów wędzonego boczku
  • sól, pieprz do smaku

    Sposób przyrządzenia:
    Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce .Cebulę obrać, pokroić w kostkę i z masłem w żaroodpornym naczyniu gotować około 3 minuty. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki usunąć pestki i pokroić w ćwiartki i kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Warzywa pokrojone w kostkę dołożyć do cebuli. Koperek i bazylię umyć i  drobno posiekać Bazylię wymieszać z warzywami. Filety z pangi oprószyć solą i pieprzem, obłożyć ćwiartkami pomidorów i obsypać koperkiem, zrolować i, owinąć plastrami wędzonego boczku i spiąć wykałaczkami. Ruloniki ułożyć na warzywach i bez przykrycia ogrzewać około 15 minut w temperaturze 200 stopni.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *