Składniki:
- 4 filety z pangi
- sok z jednej cytryny
- 2 średnie czerwone cebulki
- 2 łyżki masła
- ½ kg pomidorów
- 2 strąki czerwonej papryki
- pęczek koperku
- pęczek Bazyli
- 8 plastrów wędzonego boczku
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Filety umyć, osączyć na papierowym ręczniku, skropić sokiem z cytryny i odstawić w chłodne miejsce .Cebulę obrać, pokroić w kostkę i z masłem w żaroodpornym naczyniu gotować około 3 minuty. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki usunąć pestki i pokroić w ćwiartki i kostkę. Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Warzywa pokrojone w kostkę dołożyć do cebuli. Koperek i bazylię umyć i drobno posiekać Bazylię wymieszać z warzywami. Filety z pangi oprószyć solą i pieprzem, obłożyć ćwiartkami pomidorów i obsypać koperkiem, zrolować i, owinąć plastrami wędzonego boczku i spiąć wykałaczkami. Ruloniki ułożyć na warzywach i bez przykrycia ogrzewać około 15 minut w temperaturze 200 stopni.