Składniki:
- 4 filety z pangi
- sok z jednej cytryny
- 2 małe czerwone cebulki
- 2 łyżki masła
- 2 banany
- puszka ananasów
- 2 kwaśne jabłka
- 2 łyżeczki przyprawy curry
- 2 łyżki śmietany 30 %
- kilka kropli tabasco
- sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Filety z pangi umyć, osuszyć na papierowym ręczniku i skropić sokiem z cytryny. Cebulę obrać pokroić w drobną kosteczkę i razem z masłem gotować około 3-4 minuty. Banana obrać i pokroić w drobną kostkę, ananasy osączyć i pokroić w paseczki. Jabłka umyć, obrać , usunąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Owoce wymieszać z cebulą. Czosnek obrać, posiekać , wymieszać z owocami i cebulą, tabasco, curry, solą i pieprzem. Dodać śmietanę i delikatnie wymieszać. Filety oprószyć solą i pieprzem, przekroić na pół .Do żaroodpornego naczynia włożyć 4 połówki fileta, na nich rozłożyć połowę mieszanki curry, przykryć znowu pozostałymi filetami i mieszanką curry. Gotować około 15-20 minut.