Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Panga z sosem winnym

Składniki:

  • 4 filety z pangi
  • 4 łyżeczki soku z cytryny
  • szklanka czerwonego wina
  • 2 małe cebulki
  • 1 kostka masła
  • gałązki koperku
  • 2 cytryny
  • sól, biały pieprz


 

Sposób przyrządzenia:
Filety opłukać, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Cebulkę obrać , posiekać, zalać winem i gotować około 6 minut. Filety włożyć do sosu z wina i cebulek, dusić pod przykryciem 4-5 minut. Wyjąć na półmisek. Do wytworzonego sosu wmieszać płatki zimnego masła, przyprawić solą i pieprzem i ewentualnie sokiem z cytryny do smaku. Cytryny sparzyć, pokroić w ćwiartki. Rybę podawać na gorąco, polaną sosem i udekorowaną koperkiem i cytryną.
 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *