Składniki:
- 4 filety z pangi
- 4 łyżeczki soku z cytryny
- szklanka czerwonego wina
- 2 małe cebulki
- 1 kostka masła
- gałązki koperku
- 2 cytryny
- sól, biały pieprz
Sposób przyrządzenia:
Filety opłukać, osączyć na papierowym ręczniku, oprószyć solą i pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Cebulkę obrać , posiekać, zalać winem i gotować około 6 minut. Filety włożyć do sosu z wina i cebulek, dusić pod przykryciem 4-5 minut. Wyjąć na półmisek. Do wytworzonego sosu wmieszać płatki zimnego masła, przyprawić solą i pieprzem i ewentualnie sokiem z cytryny do smaku. Cytryny sparzyć, pokroić w ćwiartki. Rybę podawać na gorąco, polaną sosem i udekorowaną koperkiem i cytryną.