.jpg)
Skład:
- kalafior
- pieczarki
- masło
- pomidor
- pomidor
- mleko
- mąka
- natka pietruszki
- sól, pieprz, cukier,
.jpg)
Jej biały, później żółknący, jedwabisty kapelusz mogą dochodzić do 20 cm średnicy. U młodych grzybów jest on pótkulisty, następnie płasko się uwypukla. Barwa blaszek zmienia się od początkowo delikatnie szarawej poprzez różową do ciemnobrunatnej. Są one wolne. Piękny kontrast z nimi tworzy smukły, biały trzon opatrzony tuż pod kapeluszem skórzastym, dwuwarstwowym pierścieniem. Następna nieomylna cecha:…
Skład: podgotowane ziemniaki podsmażone pieczarki cebula z czosnkiem por ostra papryka (suszona jak nie ma świeżych chili, ewentualnie – pieprz cayenne) ser żółty jajko ugotowane na twardo ( wedle uznania) Sposób przyrządzenia: Posmarować formę tłuszczem. Układać warstwami przy czym ziemniaki (pokrojone w plasterki) powinny znaleźć się na dnie i na wierzchu. Jest to ogólnie "przegląd…
Skład: polędwiczki wieprzowe wędzony boczek pieczarki cebula sos sojowy oliwa sól, pieprz Sposób wykonania: Umyte i osuszone polędwiczki wieprzowe kroimy w plastry. Z łyżki oliwy, łyżki sosu sojowego, szczypty soli oraz z pieprzu wykonujemy marynatę w której przez godzinę marynujemy polędwiczki. Kapelusze małych pieczarek blanszujemy przez trzy minuty we wrzątku, obsączamy. Obraną cebulę oraz boczek…