Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Szaszłyki z polędwiczek wieprzowych

Skład:

  • polędwiczki wieprzowe
  • wędzony boczek
  • pieczarki
  • cebula
  • sos sojowy
  • oliwa
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:
Umyte i osuszone polędwiczki wieprzowe kroimy w plastry. Z łyżki oliwy, łyżki sosu sojowego, szczypty soli oraz z pieprzu wykonujemy marynatę w której przez godzinę marynujemy polędwiczki. Kapelusze małych pieczarek blanszujemy przez trzy minuty we wrzątku, obsączamy. Obraną cebulę oraz boczek kroimy w plastry. Nakładamy na patyczki do szaszłyków na przemian polędwiczkę i pozostałe składniki. Pieczemy w piekarniku lub na ruszcie. 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *