Pychotka.pl – Przepisy Kulinarne

Makaron z szynką i winogronem

Skład:

  • 1 opakowanie dobrego makaronu
  • 150 gram wędzonej szynki
  • 20 owoców winogron
  • czerwona cebula
  • natka pietruszki
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz

Sposób wykonania:
Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę, zeszklić na oliwie. Pokrajaną w kostkę szynkę, podzielone na połówki lub ćwiartki owoce winogrona dodajemy do cebuli, przyprawiamy, chwilę razem dusimy, zalewamy śmietaną i podgrzewamy nie doprowadzając do wrzenia. Makaron gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy, łączymy z sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki.

 

 

 

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *